Profiteer in winter én zomer van vloerverwarming

Geraerds Vloerverwarming in de zomer en de winter

Veel particulieren, bedrijven en instellingen besparen tegenwoordig op de energierekening en kiezen voor vloerverwarming. 

Bij vloerverwarming wordt een ruimte verwarmd door middel van elektriciteit of water met onder de vloer geplaatste buizen. De warmte die de buizen uitstralen wordt als erg prettig ervaren, terwijl de energierekening ook nog eens daalt! 

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

▪ Vloerverwarming is onzichtbaar, dus u heeft geen lelijke verwarmingsbuizen of grote stoffige radiatoren meer.

▪ Vloerverwarming is duurzaam en u bespaart op de energielasten, vooral in combinatie heeft met zonnepanelen en/of een warmtepomp.

▪ Vloerverwarming heeft in tegenstelling tot andere soorten verwarming geen onderhoud nodig.

▪ Door de goede spreiding van warmte voelt elke ruimte prettig aan.

▪ U krijgt een betere, aangenamere luchtkwaliteit in alle ruimtes.

▪ In bepaalde gevallen kunt het inzetten als koelingssysteem in de zomer.

Vloerverwarming geschikt voor oude huizen?

In huizen van particulieren of bedrijfspanden die al wat ouder zijn, is vloerverwarming zeker geschikt. De aanleg vergt soms wat meer tijd. Meestal wordt droogbouw toegepast op de oorspronkelijke houten vloer, in andere gevallen wordt wel gewerkt met schuimbeton. We leggen u graag er alles over uit. 

Vloerverwarming geschikt voor nieuwe huizen?

Bij nieuwbouw kunt u door de eventuele combinatie met zonnepanelen of een warmtepomp nog meer voordeel behalen. 

Een ideale bedekking van de verwarmingsbuizen is warmtebestendig materiaal als PVC. Bedenk dat laminaat niet altijd voldoende warmteweerstand heeft. Overleg dit vooraf met ons als u belangstelling heeft voor vloerverwarming. . 

Wat is ‘natbouw’ of ‘droogbouw’ bij vloerverwarming?

Bij ‘natbouw’ leggen we de verwarmingsbuizen in vochtig cement of een vochtige vloer. Bij droogbouw komen de verwarmingsbuizen op droog plaatwerk in de vorm van een slakkenhuis. 

Het infrezen van vloerverwarming

In ruimtes waar weinig plek is om een vloer te verhogen, is frezen een goede oplossing. Met (in)frezen bedoelen we het maken van sleuven in zandcement. Aardig om te melden is dat frezen dé specialiteit is van ons verwarmingsbedrijf.

Vloerverwarming als bijverwarming

Vaak is vloerverwarming de ‘hoofdverwarming’, net als bij centrale verwarming.

Toch worden bij de wat oudere woningen of bedrijfspanden, die vaak wat minder goed geïsoleerd zijn, gekozen voor een verwarmde vloer als ‘bijverwarming’. Dit wordt ook wel gedaan bij het plaatsen van een  aanbouw of serre.

Oude verwarmingsleidingen kunnen wij koppelen aan de nieuwe vloerverwarming bij een dergelijke aanbouw. De rest van de woning wordt dan nog wel verwarmd door middel van radiatoren.

Vloerverwarming bij u in Gelderland of Overijssel laten plaatsen door Geraerds uit Deventer

Wilt u vloerverwarming laten aanleggen om te kunnen profiteren van alle voordelen?  Vraag ons gerust om informatie of een offerte. We kunnen u alles vertellen over de investering in vloerverwarming, of de vraag beantwoorden of uw huis of vloer geschikt is voor dit type verwarming. 

Meestal leggen wij bij particulieren of bedrijven binnen één dag en op een betaalbaar niveau vloerverwarming in Deventer aan. Bel of mail ons en informeer naar een vrijblijvende en heldere offerte, zodat u de kosten voor vloerverwarming helder in beeld hebt.